معرفی فیلتر Bleach Bypass برنامه Nik Color Efex 2019

0 2,289

سال‌ها پیش، یک تکنیکی در ظاهر کردن نگاتیو‌های آنالوگ بود به نام Bleach Bypass. تو این تکنیک، عکاسا می‌اومدند یک مرحله مهم از ظهور فیلم رو نادیده می‌گرفتند. مرحله‌ای که فیلم باید توی داروی Bleach قرار می‌گرفت رو یا رد می‌کردند، یا خیلی کم می‌گذاشتند دارو در این مرحله، یا در واقع در این دارو باقی بمونه. برای همین بهش Skip Bleach یعنی نادیده گرفتن بلیچ، یا Silver Retention یا حفظ نقره هم می‌گفتن. این تکنیک باعث می‌شد تا فیلم‌ها، یه جور رنگ پریده‌ای بشن و کنتراست زیادی هم به فیلم می‌داد. اینجوری بود که فیلتر Bleach Bypass در نرم‌افزار Nik Collection شکل گرفت.

خصوصا وقتی فیلم رو یک استاپ هم تاریک‌تر ثبت می‌کردند، با ترکیب اون حالت با این تکنیک، جلوه درام خاصی پیدا می‌کرد. البته این تکنیک، فقط مخصوص عکاسان نبود و فیلمبرداران سینما هم خیلی ازش استفاده می‌کردند. یکی از کسانی که خیلی توی این تکنیک ماهر هست و واقعا هم موجب افتخار ماست، داریوش خنجی هست. فیلمبردار بزرگی که فیلم‌هایی مثل نیمه شب در پاریس و هفت رو کارگردانی کرده. اگر دوست دارید ترکیب رنگی عکستون رو شبیه به فیلم هفت در بیارین، این آموزش از سری آموزش‌های کار با برنامه Nik Color Efex می‌تونه براتون جالب باشه.

اسلایدر‌های فیلتر Bleach Bypass ، شامل Brightness و Saturation می‌شه که طبیعتا یکی از اونها نور و دیگری رنگ هست. اولی به صورت پیش فرض روی صفر قرار داره، چون اصلا قرار نیست نور عکس رو دستکاری کنه. البته اگر لازم بود می‌تونه نور رو یک مقداری روشن‌تر یا تاریک‌تر کنیم. اما به صورت پیش فرض با نور کاری نداره.
گزینه بعدی Saturation هست. این گزینه، همونطور که گفتم، باید کم بشه. جلوه Bleach Bypass موجب می‌شه تا عکس، کمی رنگ پریده بشه. برای همین هم مقدار این اسلایدر به صورت پیش فرض روی -50% هست. یعنی شدت رنگ‌های عکس رو نصف می‌کنه.
اسلایدر بعدی Contrast هست. در فیلم‌هایی که با جلوه Bleach Bypass می‌سازند، کنتراست خیلی بالاست. اینجا هم همینطوره. کنتراست روی 55  درصد شدت خودش قرار داره. جالبه بهتون بگم که خود برنامه Nik Color Efex این برنامه رو برای عکس های پرتره و عروسی پیشنهاد می‌ده، اما برای عکس‌های طبیعت نه. چون کنتراست زیاد در این فیلتر باعث می‌شه تا جزئیات عکس توی تیرگی‌های عکس‌های طبیعت، تقریبا از بین بره و خوب، احتمالا عکس طبیعت رو رنگ پریده دوست نداشته. فکر کرده حس درام بهش نمیاد. اما به نظر من، این حالت برای همه عکس‌ها قشنگ می‌شه. یه حالت مدرنی داره.
اما مهم‌ترین گزینه، در فیلتر Bleach Bypas قابلیت Local Contrast هست. این گزینه، بافت یا همون Texture عکس رو می‌کشه بیرون. این گزینه رو توی برنامه‌های دیگه NIK Collection هم با نام Structure دیدیم قبلا. طبیعتا این گزینه، می‌تونه روی جاهایی که خارج از فوکوس هستند، یه حالتی شبیه به نویز ایجاد کنه. چون بیرون کشیدن بافت از جایی که خارج از فوکوسه، کار درستی نیست دیگه. خصوصا اگر تصویر تو نور کم گرفته شده باشه و کمی هم نویز داشته باشه، تاثیر این اسلایدر بد می‌شه. این اسلایدر هم به صورت پیش فرض روی 50% شدت خودش هست و می‌تونین اون رو کم و زیاد کنین. بد نیست برای اینکه بتونین بهترین نتیجه رو از این فیلتر بگیرین، اون رو با فیلتر‌های دیگه‌ای مثل Tonal Contrast ترکیب کنین. قبلا درباره ترکیب کردن یا Stack کردن دقیق فیلتر‌ها، در مجموعه آموزشی Nik Color Efex توضیح دادیم. امیدوارم بتونین با این فیلتر، عکس‌های فوق‌العاده‌ای رو ویرایش کنین.

مشاهده سایر قسمت‌ها

منبع: Digimage

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.